top of page

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Podatki o podjetju

HUD LES, Nadja Jelen s.p. (v nadaljevanju "podjetje")
Zagrad 22
3000 Celje

DŠ: 72774665
Matična št.: 8541329000

Št. transakcijskega računa: SI56 0400 1004 7748 336

Elektronska pošta: info@hudles.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Hud Les so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Uradni list RS, št. 98/2004-UPB2, 126/2007 in 86/2009), na podlagi priporočil GZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Upravljalec spletne trgovine hudles.si je HUD LES, Nadja Jelen s.p.

Z uporabo spletne strani se strinjate s pogoji poslovanja.

Podjetje si pridržuje pravico do spremembe splošnih pogojev poslovanja v spletni trgovini hudles.si.

Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini hudles.si so izražene v evrih. Cene ne vsebujejo stroškov dostave, razen tam, kjer je to izrecno navedeno.

Podjetje si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

 

Akcije in ponudba

Splošna in akcijska ponudba izdelkov ter cene le-teh v spletni trgovini veljajo do preklica ali razprodaje zalog.

Podjetje si pridržuje pravico do umika izdelkov iz ponudbe brez predhodne najave.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje se obvezuje varovati podatke o kupcih in članih (osebni podatki, podatki o nakupih). Vse podatke, ki jih pridobi v spletni trgovini hudles.si in zbrane podatke, sme uporabljati izključno za izvedbo nakupov. Podatki o kupcih se varujejo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in se v nobenem primeru ne bodo posredovali tretjim osebam. Registracija in/ali vpis osebnih podatkov v spletni trgovini hudles.si sta potrebna izključno zaradi pravilnega izvajanja storitev spletne trgovine.

Odgovornosti

 

Podjetje se obvezuje, da bodo podatki na strani spletne trgovine hudles.si točni in ažurni.

Naročilo, nakup, potrditev naročila

 

Potek naročila poteka tako, da najprej izberete enega ali več izdelkov, in ga/jih dodate v košarico s klikom na gumb “Dodaj v košarico”. Na vrhu strani na desni strani je prikazana ikona nakupovalnega vozička s trenutnim številom izdelkov, ki jih vsebuje. Če želite pregledati vsebino naročila, spreminjati količino naročenih izdelkov ali jih iz košarice odstraniti potem kliknete na ikono nakupovalnega vozička.

S klikom na gumb “Zaključi nakup” pridete na zadnji korak nakupa. V sekciji "Podatki za dostavo" ("Shipping details") vpišete e-mail, ime, priimek, ter naslov za dostavo. V sekciji "Način Dostave"("Delivery Method") izberete način dostave, ali je to dostava s Pošto Slovenije ali osebni prevzem.

V sekciji "Način plačila" ("Payment") izberete način plačila. Možno je plačilo z nakazilom po predračunu ("Manual Payment") ali plačilo s kartico in plačilo preko sistema PayPal.

Na koncu morate potrditi, da se strinjate s splošnimi pogoji poslovanja (Obkljukati kvadratek ob napisu "I agree to Terms&Conditions").

Naročilo oddate s klikom na gumb "Potrdi naročilo" ("Place Order").

Morebitne napake osebnih podatkov lahko sproti popravljate s klikom na gumb "Uredi" ("Edit"). V primeru, da je bilo naročilo že oddano in ste napako odkrili naknadno, nas o tem obvestite na e-mail: info@hudles.si.

Po uspešni oddaji naročila se vam odpre potrditvena stran s povzetkom naročila.

Rok izdelave, način pošiljanja in rok dostave

 

Blago dostavlja Pošta Slovenije. Dostava se izvrši na naslov, ki ste ga navedli ob prijavi ali naročilu. V primeru, da vas v času dostave ni, vas bo pošiljka počakala na najbližji pošti. Izdelek bo poslan kot blagovno pismo s sledenjem. Sledilno številko boste prejeli na vaš e-poštni naslov. Vaše naročilo bo poslano v obloženi papirnati kuverti.

Strošek poštnine se izračuna glede na težo pošiljke. Ob naročilu izdelka velja dobavni rok 1-3 delovnih dni (nakit) oz. 3-8 delovnih dni (albumi in knjige gostov, okvirji, pohištvo, izdelki po naročilu) V dobavni rok ni vključen čas dostave (1-3 delovnih dni). V primeru, da izdelek trenutno ni dobavljiv, vas bomo o tem obvestili po e-pošti.

Dostava poteka po Sloveniji. V kolikor bi želeli dostavo izven Slovenije, se o tem predhodno pozanimajte na e-naslovu info@hudles.si.

Rok izdelave:

  - 1-3 delovnih dni (nakit)

  - 3-10 delovnih dni (ostalo)

Podjetje se obvezuje naročene izdelke primerno zapakirati in odposlati pravočasno v roku izdelave.

Podjetje ne odgovarja za prekoračen rok dostave iz naslova nepravilnosti pri postopkih dostavne službe.

Plačilo

 

Plačilo v spletni trgovini hudles.si lahko opravite z bančnim nakazilom (po predračunu), s kartico ali preko Paypal-a. Način plačila si lahko izberete v procesu nakupa. Plačilo po povzetju ni mogoče. V kolikor boste izbrali način plačila po predračunu bodo izdelki poslani šele takrat, ko bo nakazilo vidno.

Vsi izdani računi se hranijo na sedežu podjetja. Stranka lahko kadarkoli zahteva svojo kopijo računa preko e-naslova: info@hudles.si.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

 

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@hudles.si) da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga.

Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Podjetje vrne prejeto plačilo z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Prodajalec se zavezuje, da bo opravil vračilo kupnine preko transakcijskega računa v čim krajšem možnem času in ne kasneje od 14 dni od opravljenega vračila.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

Obrazec za odstop od pogodbe se nahaja na povezavi tukaj.

 

Neobstoj pravice do odstopa od pogodbe: Odstop od pogodbe ni možen pri izdelkih, ki so izdelani po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeni njegovim osebnim potrebam; narejenih po natančnih navodilih potrošnika (npr. personalizirani izdelki, izdelki narejeni po naročilu).

Garancija in vračilo izdelkov

 

Garancije izdelkov v spletni trgovini hudles.si so 1 mesec od prevzema izdelka, če je prišlo do napake izdelka po naši krivdi. Garancija je veljavna s predložitvijo računa. 

Garancije NE morete uveljavljati v naslednjih primerih: 1.) če je prišlo do normalne obrabe, 2.) če je prišlo do poškodbe zaradi nepravilnega ravnanja in nepazljivosti, 3.) če je prišlo do izgube ali kraje izdelka.

 

V skladu z določbo 43.č člena ZVPot ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena tega zakona.

V  primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

Potrošnik nima pravice do odstopa nakupa izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih potrošnika in izdelkov in personaliziranih izdelkov.

 

Reševanje sporov

 

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov.

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@hudles.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Podjetje se trudi, da se spori rešujejo izvensodensko.

Spletne novice

Uporabnik se s prijavo na e-novice strinja, da ga obveščamo o novostih in akcijah na našem spletnem mestu. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja novic.

 

 

Informacije in podpora


Telefon: 041 916 331
E-mail: info@hudles.si

bottom of page